Επέτειος 25ης Μαρτίου

Σήμερα, 22 Μαρτίου 2024, γιορτάσαμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου με τους μαθητές της Β’ τάξης υπό την καθοδήγηση της κας Ντόκορου Ουρανίας, εκπαιδευτικού του σχολείου μας, τους οποίους κι ευχαριστούμε πολύ!

Σήμερα η Ελλάδα γιορτάζει τα 203 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ο αγώνας για την Ανεξαρτησία ξεκίνησε από τη δίψα των Ελλήνων για ελευθερία και άντεξε χάρη στην πίστη και την αφοσίωση των επαναστατών. Απέναντι στην αριθμητική και υλική υπεροπλία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αντέταξαν θάρρος, αυτοθυσία, προσήλωση στον στόχο και εφευρετικότητα στο πεδίο, πετυχαίνοντας, τελικά, τη γέννηση του Ελληνικού Κράτους το 1830.

Πέρα από την αυταπάρνηση και το αξιοζήλευτο στρατηγικό πνεύμα, βασικό στοιχείο της επιτυχίας της Επανάστασης αποτέλεσε η εξωστρέφειά της. Ήδη πριν από την κήρυξή της, οι αξίες και τα ιδανικά της Επανάστασης είχαν φτάσει σε όλη την Ευρώπη. Τόσο στα κέντρα λήψης αποφάσεων όσο και στη συνείδηση των πολιτών, οι Έλληνες της Διασποράς δημιούργησαν ένα κίνημα φιλελληνισμού που στήριξε ηθικά, οικονομικά και ουσιαστικά την Επανάσταση.

Leave a Comment